Díky tomuto primitivnímu cviku zhubnete do 15 dnů přebytečný břišní tuk bez větší námahy

Fotografie: Depositphotos

Pokud chcete zpevnit své břicho, můžete se zaměřit na tyto jednoduché domácí cviky. Změnu pocítíte již během několika týdnů.

Pevné břicho je sen naprosto každé ženy, a proto je dobré věnovat mu dostatečnou pozornost. Abyste však dosáhli svých snů, nemusíte nutně chodit každý den do posilovny a zkoušet různé netradiční cviky. Skvěle vám dokáže dle webu Healthline pomoci například obyčejné prkno a další domácí techniky, které nezaberou mnoho času a navíc je velmi snadné zařadit je do svého každodenního života. Výsledky na sobě poznáte již během několika krátkých týdnů.

Zaměřte se na osvědčené cvičení – prkno

Prkno patří mezi nejúčinnější domácí cvičení hned z několika pádných důvodů. Skvěle vám pomůže mimo jiné shodit přebytečná kila, zpevnit téměř všechny části těla a především posílit střed těla, což je nezbytné pro tvorbu břišních svalů a také schopnost jeho držení. Abyste získali maximální účinek, stačí ho začít provádět každý den, a to nejlépe po dobu jednadvaceti dnů. Již po pár dnech si však budete moci všimnout příjemných změn.

Jak také uvádí certifikovaný trenér Daniel Bubnis, toto cvičení je skvělé pro udržení zdravé mysli a odstranění stresu. Metoda provedení prkna je přitom naprosto jednoduchá – klekněte si, poté si položte ruce na zem a vyzdvihněte své tělo tak, abyste „stáli“ na čtyřech a bylo v jedné vodorovné příčce (pozor, že není dobré křivit záda, jinak byste si mohli také ublížit). V této poloze vydržte alespoň 30 vteřin, načež tuto dobu postupně prodlužujte.

cvičení fitness
Fotografie: Freepik

Příznaky hormonální nerovnováhy není radno ignorovat. Patří mezi ně i časté močení a únava

Pomohou i další účinná cvičení

Velmi dobře vám pak pomohou i sed-lehy, které mimo jiné pomáhají budovat břišní svaly, a také zvedání nohou ze země (lehněte si na zem, ruce si dejte podél boků a poté začněte zvedat své nohy vodorovně do vzduchu). Dále se také osvědčili „horolezci“, což je cvičení, při kterém stačí kleknout na kolena, opřít ruce o podlahu a poté začít přitahovat kolena střídavě co nejvíce k hrudníku – jako byste jimi chtěli kopat dopředu.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]