Nevzhledné bradavice lze odstranit přirozeně a podomácku. Pomůže i jablečný ocet a česnek

Fotografie: Freepik

Nevzhledných bradavic se můžete poměrně snadno zbavit díky těmto jednoduchým způsobům. Stačí je provádět pravidelně a brzy budou pryč.

Bradavice jsou nevzhledným problémem, který většina lidí řeší aplikací drahých prostředků z lékáren či chirurgickou operací. Pokud se s nimi potýkáte i vy, nemusíte však nutně volit tyto způsoby léčby – mnohem lépe vám totiž dle lékařky Deborah Weatherspoon dokáží pomoci přirozené metody, jako je například použití jablečného octa či česneku. Ty navíc často působí mnohem účinněji a nevyjdou vás na tolik peněz.

Jablečný ocet a slupka od banánu

Jablečný ocet patří mezi nejúčinnější přírodní prostředky pro podporu lidské pokožky, jak zmiňuje odbornice Cynthia Cobb. S bradavicemi vám dokáže pomoci především díky tomu, že působí jako kyselina salicylová, která se používá při běžné léčbě bradavic a pomáhá odstraňovat infikovanou kůži. Stačí smíchat toto přírodní léčivo v poměru 2 : 1 s vodou, poté do směsi namočit vatový tampon a ten následně umístit přímo na postižené místo. Nechte ho působit alespoň 3 hodiny.

Velmi dobře se dle některých osvědčila také slupka od banánu, která mimo jiné skvěle bojuje proti HPV, ačkoli podle doktorky Weatherspoon toto není vědecky podloženo. Přesto můžete zkusit přelepit kus banánové slupky přes bradavici tak, aby se vnitřní část dotýkala pokožky. Poté ji stačí již nechat působit přes noc a během dne proces opakovat. Dalším užitečným pomocníkem je česnek se svými antimikrobiální a antivirovými účinky, jak dokládají odborné studie.

Česnek
Fotografie: Pedros~commonswiki / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Ulcerózní kolitida o sobě dává vědět pomocí typických příznaků. Patří mezi ně i průjem a horečka

Stačí rozdrtit jeden stroužek, smíchat ho s vodou a poté jej přiložit přes bradavici a překrýt obvazem. Léčbu opakujte denně po dobu tří až čtyř týdnů, přičemž pozitivní změny byste měli zaznamenat již po pár dnech. V neposlední řadě může dle serveru Healthline pomoci také pomerančová kůra, kterou taktéž stačí přikládat na postižené místo. Na Zdravém Stravování jsme již dříve psali o dalších zdravotních přínosech česneku a proč ho zařadit do jídelníčku.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]