Lékaři na tento porod do konce kariéry nezapomenou. Raritní jev rodičům navždy změnil život

Fotografie: Depositphotos

Rodiče Ruža a Michal Milešikovi prožívají nečekanou životní změnu poté, co se jim předčasně narodila jednovaječná trojčata. 

Nikdo z Milešikových nečekal, že by jejich rodina tak náhle narostla. Příchod trojčat byl šokem, na který se museli rychle připravit. Z několika týdnů se stal hektický závod s časem, kdy bylo třeba zajistit všechno potřebné pro tři malá miminka. Nejenže museli nakoupit trojnásobné množství oblečení, hraček a postýlek, ale bylo třeba najít nové bydlení a větší automobil, aby se všichni členové rodiny pohodlně vešli. O případu informoval deník Blesk.

Šokující novinka

Překvapení přišlo už během těhotenství, kdy se Ruža dozvěděla, že čeká trojčata. „Nikdo z nás nečekal, že by tam bylo víc než jedno miminko. Byl to velký šok, který jsme zjistili skoro v 11. týdnu těhotenství,” vzpomíná pro Blesk maminka. Následovalo rychlé shánění všeho potřebného, včetně nového bydlení a automobilu. Bohužel, jejich první pokus o koupi vozu skončil nešťastně, když se zakoupené auto porouchalo hned na cestě domů a prodejce přestal komunikovat. Rodina tak přišla o peníze i naději na nový vůz.

Porod jednovaječných trojčat přišel o několik týdnů dříve, než bylo plánováno. Ruža vzpomíná na porod s úlevou, a to i přes počáteční obavy: „Musím říct, že sice na sále bylo plno lidí, protože jednovaječná trojčata se nerodí často, ale nálada tam byla skvělá a všichni byli úžasní.” Navzdory předčasnému porodu dělají Adámek, Štěpánek a Davídek své rodině velkou radost, stejně jako jejich čtyřletý bráška.

těhotná žena
Fotografie: Freepik

Nové výzvy

Každodenní realita však přináší nové výzvy, zejména kvůli nutnosti častých návštěv lékařů. Současný vůz pro šest členů rodiny nestačí, a tak jsou často nuceni nechávat nejstaršího syna u babičky, která sama trpí zdravotními problémy. „Je nás šest a nemáme možnost se vejít do auta. Jediná možnost je pořád dávat čtyřletého syna na hlídání k babičce, která byla v 3. stupni invalidního důchodu a nyní je ve starobním důchodu,” vysvětluje Ruža.

Šest týdnů po porodu se začala cítit špatně. Lékaři při ultrazvuku mysleli, že blouzní

Pomoc veřejnosti

Finanční náklady spojené s péčí o trojčata jsou vysoké a rodina nemá dostatek peněz na pořízení většího automobilu. Proto se rozhodli požádat veřejnost o pomoc prostřednictvím sbírky na platformě Donio. Vybrané finance by umožnily koupit nový vůz, který by rodině usnadnil každodenní život, případně pokrýt další nezbytné výdaje jako pleny a mléko.

O dalším unikátním těhotenství jsme vás nedávno informovali na našem webu ZdravéStravování. Žena znova otěhotněla, i když už čekala dvojčata.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]