Smrt mladé maminky zasáhla celé Česko. Po operaci se nejprve usmívala. Do 5 minut bylo vše jinak

Fotografie: Wikipedienemcl / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Matka dvou dětí si po operaci myslela, že je vše v pořádku a brzy se bude moci vrátit do normálního života. Pár dní na to však náhle zemřela.

Dana Knoppová si na jaře zlomila ruku a nohu po pádu z lezeckých stěn. Kvůli vážnému poranění musela projít nespočtem operací, přičemž ji musel být do těla voperován šroub. Když už to však vypadalo, že se bude pouze uzdravovat a začala se opět usmívat, z ničeho nic přišla drtivá rána. Teprve devětatřicetiletá matka z ničeho nic nemohla dýchat a během pár minut přestala jevit známky života, informoval deník Blesk. Nepomohli jí ani záchranáři.

Ze dne na den zemřela v důsledku plicní embolie

Mladá maminka z Buštěhradu u Kladna byla vždy známa svou pozitivitou. Dokonce i po operaci, během které ji lékaři vyndali z kolene šrouby, sdílela na svém facebookovém profilu usměvavou fotku plnou naděje, že se brzy vrátí ke svým každodenním činnostem. Netrvalo to však dlouho a dobrá nálada se proměnila ve dny plné smutku a pláče. Dana bohužel nečekaně zemřela kvůli plicní embolii, tedy krevní sraženině, která se dostane do plic a vede k poškození okolní tkáně, vysvětluje Healthline.

„Snídaně, pracovní videohovor…, ale najednou stačilo pět minut a z normálního rána bylo smutné ráno. Z ničeho nic se Daně začalo špatně dýchat a po chvíli se zastavilo srdce. Přes všechny snahy nebo oživení se mně ani přivolaným záchranářům nepodařilo nastartovat srdce včas na to, aby dodalo mozku kyslík,“ sdělil během rozhovorů dle serveru Blesk manžel Petr s tím, že se tak stalo i přesto, že každý večer dostávala injekce na ředění krve.

rentgenový snímek
Fotografie: Freepik

Lékaři ji posílali domů, protože do nemocnice údajně vždy chodila opilá. Po odhalení pravdy ihned litovali

Dana Knoppová byla podle svého milovaného manžela a přátel velmi pozitivním člověkem a dodávala energii každému, s kým se setkala. Za sebou bohužel nechala dvě děti, a to 9letou Simonku a 5letého Adámka. O ty se nyní intenzivně stará tatínek, ovšem sám přiznává, že je to náročné. Přece jen přišel o svou ženu a musí pracovat dvakrát tolik jako doposud. Na Zdravém Stravování jsme již dříve psali o příznacích plicní embolie.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]