Hygienici varují před nebezpečným antiperspirantem, který stále používá spousta lidí

Fotografie: Depositphotos

Pokud používáte tento antiperspirant, raději rychle přestaňte. Odborníci zjistili, že obsahuje velmi nebezpečné toxické látky.

Zboží v českých obchodech čím dál častěji postrádá kvalitu. Například potraviny neustále neprochází kontrolami, které provádí Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Nově však vyšlo varování Hygienické stanice hl. m. Praha před nebezpečným antiperspirantem známé značky, který si za poslední roky oblíbilo mnoho lidí po celém světě. Pokud ho máte doma i vy, raději ho přestaňte používat a rychle vraťte zpět na prodejnu.

Nebezpečná kosmetika na pultech obchodů

Hygienici nedávno varovali před antiperspirantem s roll-on kuličkou, který obsahoval zakázané látky. Jednalo se o výrobek „Protect & Care“ od značky Nivea a zakoupit jste ho mohli ve skleněné lahvičce modré barvy s plastovým uzávěrem. Jeho objem byl přitom 50 mililitrů a nebezpečnou látkou byl tzv. lilial. Ten byl od 1. března 2022 zakázán ve všech zemí EU kvůli toxicitě pro reprodukci a možným zdravotním dopadům na lidské zdraví.

„Bylo zjištěno, že u uvedeného výrobku nejsou prokazatelně dodrženy požadavky nařízení Evropského parlamentu a Rady,“ vysvětlila dle serveru TN hygiena. Zakázaná látka se podle nich sice vyznačuje příjemnou vůní připomínající brambořík nebo konvalinku, nicméně její aplikace na lidskou pokožku je silně škodlivá. Velmi negativní dopad může mít na plodnost a vyhýbat by se jí měly obzvláště těhotné ženy.

V oblíbeném obchodě v Česku byla nalezena závadná rýže. Pokud ji máte doma, ihned se jí zbavte

Fotografie: Freepik

Pokud tedy máte tuto kosmetiku od značky Nivea doma, raději ji odneste co nejrychleji zpět do prodejny, kde jste ji koupili. Tamní personál má povinnost ji reklamovat, takže ji rozhodně ihned nevyhazujte. Dejte si také pozor při dalším nákupu, protože se může stále nacházet na pultech mnoha obchodů. Na Zdravém Stravování jsme také psali o zajímavých benefitech jedlé sody pro vaši pokožku a jak ji můžete zužitkovat.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]