Po kuřím oku nezbyde ani památky. S jeho odstraněním pomůže i hydratační mléko a teplá voda

Fotografie: Depositphotos

Pokud vás trápí kuří oko, nemusíte nutně k lékaři. Skvěle vám pomůže aplikace této domácí metody a brzy bude pryč.

Kuří oka patří mezi časté problémy, které se obvykle vyskytují na chodidlech a připomínají mozoly. Jsou však tvrdší, menší a často způsobují také bolest, říká doktor Gregory Minnis. Pokud se s tímto nepříjemným problémem potýkáte i vy, nemusíte nutně spěchat k lékaři a podstupovat bolestivé zákroky či platit za jiné invazivní metody. Mnohem lépe vám dokáže pomoci tento domácí způsob, jenž je mimo jiné zcela přirozený. Stačí si na něj vyhradit chvíli času.

Jednoduchý trik proti kuřímu oku

Ještě než se pustíte do léčby, ujistěte se, že se skutečně jedná o kuří oko. Jakmile pak budete připraveni, namočte si postiženou oblast do teplé vody a nechte ji ponořenou zhruba 10 minut, radí doktorka Debra Rose Wilson. Poté si připravte pemzu, tu rovněž ponořte do teplé vody a poté s ní začněte opatrně pilovat kuří oko. Snažte se provádět jemné krouživé pohyby nebo pohyby do stran. Pozor také, že není dobré místo pilovat příliš dlouho, aby nedošlo ke krvácení a následné infekci.

Na kuří oko nyní naneste hydratační mléko nebo krém s kyselinou salicylovou. Ta pomáhá rozpouštět keratin tvořící kuří oko a okolní odumřelou kůži. Nevhodná je však pro lidi s cukrovkou, špatným krevním oběhem či kožními problémy, neboť by jim mohla způsobit kontraindikace. Nakonec už stačí aplikovat lepící podložku s polštářkem, která oblast dostatečně ochrání.

Náležitá péče je klíčem k udržení zdravých chodidel. Pomůže i vhodná obuv, masáže a ocet

Fotografie: Marionette / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Pokud léčba nepomůže, můžete ji podle doktorky Debry Sullivan zkusit provést ještě jednou. V případě, že se vám to však nedaří delší dobu nebo máte zmíněné problémy způsobující náchylnost vůči kyselině salicylové, raději kuří oka řešte se svým lékařem. Stejně postupujte i v případě, že se v postiženém místě objeví hnis, otok, zarudnutí nebo bude příliš bolet. Na Zdravém Stravování jsme také psali, jak co nejrychleji odstranit bradavice.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]