Jednoduchá léčba celulitidy podomácku: Spolehlivě pomůže i kartáčování a jablečný ocet

Fotografie: Depositphotos

Pokud vás trápí celulitida, nemusíte nutně spěchat k lékaři nebo podstupovat intenzivní operace. Skvěle vám dokáže pomoci i domácí léčba.  

Celulitida označuje nerovnou, hrudkovitou kůži na bocích, stehnech nebo hýždích. Nejčastěji se s ní setkávají ženy a hlavní roli při jejím vzniku hraje rozložení tuku v těle dané osoby. Pokud se s ní potýkáte i vy a trápí vás to, nemusíte nutně spěchat k lékaři nebo podstupovat intenzivní operace. Skvěle vám totiž dle lékařky Catherine Hannan dokáže pomoci i přirozená domácí léčba. Nejlépe funguje cvičení.

Cvičení a suché kartáčování

Cvičení obecně pomáhá snižovat tělesný tuk, tudíž má vliv i na celulitidu. Abyste se jí zbavili co nejefektivněji, zkuste se zaměřit na aerobní cvičení a silový trénink – právě ten mimo jiné zpevňuje oblasti těla náchylnější k rozvoji tohoto nepříjemného příznaku, radí doktorka Hannan. Pokud se na ně zaměříte pravidelně, můžete se také těšit na svalnatější tělo a celkově příjemnější pokožku. Pozor, že pro získání maximálních výsledků je třeba brát na vědomí i zdravou stravu.

Vyzkoušet můžete také pravidelné kartáčování. To dle Cynthie Cobb stimuluje průtok krve a lymfy, odstraňuje odumřelé kožní buňky a podporuje růst nových buněk. Aby byla metoda co nejefektivnější, používejte rostlinnou lufu, kterou stačí přejíždět po postižených oblastech tam a zpět. Zaměřte se na to, aby vaše tahy byly dlouhé a příjemně tlačily. Na Zdravém Stravování jsme také psali, jaké má jedlá soda benefity pro vaši pokožku.

Snadná léčba křečových žil podomácku: Spolehlivě pomohou i kompresní ponožky a fyzická aktivita

celulitida zadek
Fotografie: Pexels

Kávová sedlina a jablečný ocet

Dalším často zmiňovaným pomocníkem v boji proti celulitidě je dle webu Healthline také kávová sedlina. Tu můžete smíchat s kokosovým nebo olivovým olejem a následně směsí jemně potírat postižené oblasti. Pokračujte několik minut a poté kůži opláchněte. Stejně dobře pomáhá i jablečný ocet, který se vyplatí také konzumovat. Na celulitidu ho nanášejte smíchaný s vodou, a pokud můžete, zařaďte ho do svého pravidelného jídelníčku. Pomůže vám i zhubnout.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]