Tato domácí metoda na odstranění vrásek vám ušetří spoustu peněz. Výsledky se dostaví do 1 týdne

Fotografie: Freepik

Pokud vás trápí vrásky, nemusíte nutně podstupovat drahé procedury. Skvěle vám dokáží pomoci tyto jednoduché domácí způsoby.  

Vrásky jsou nepříjemný problém, který trápí drtivou většinu žen. Pokud se s nimi potýkáte i vy, nemusíte nutně podstupovat nepřirozené komerční procedury za plno peněz. Skvěle vám postačí zaměřit se na tyto jednoduché domácí způsoby, které vám pomohou již během několika krátkých týdnů. Příkladem je toho dle lékařky Cynthie Cobb zejména aplikace aloe vera nebo i obyčejná banánová maska. Brzy budou nevzhledné známky stárnutí pryč.

Aloe vera a banánová maska

Aloe vera nabízí nespočet léčivých vlastností, a to zejména co se týká lidské pokožky. Stačí ji začít pravidelně aplikovat na postižená místa a brzy si budete moci všimnout příjemných změn. Mezi její hlavní přínosy patří podpora hydratace pleti a zvýšená tvorba kolagenu, které jsou pro její pružnost zásadní. Nejlépe působí dužina rostliny, ovšem v obchodech můžete zakoupit také prostředky na její bázi. Skvěle pak působí i banány.

Z těch si stačí dle webu Healthline připravit správnou masku. Začněte tím, že rozmačkáte čtvrtinu dužiny tak, aby z ní byla hladká pasta. Tu následně naneste na kůži a nechte ji působit alespoň 15 až 20 minut. Nakonec ji opláchněte vodou a proces opakujte další den. Přínosem této metody je fakt, že banány obsahují nespočet vitamínů a přírodních olejů, které výrazně zlepšují zdraví pokožky a pomáhají ji hydratovat.

Nadměrná konzumace cukru má negativní vliv na celé tělo. Projeví se i tvorbou akné a přibíráním

banány
Fotografie: Freepik

Svou pleť mimo jiné podpoříte i zařazením správných potravin do svého jídelníčku. Velmi dobře proti vráskám pomáhají bojovat artyčoky, avokáda, chia semínka, skořice, vaječné bílky, zázvor, ovesné vločky, losos, sardinky, sladké brambory, rajčata, vlašské ořechy a také vaječné bílky. Stačí je začít konzumovat pravidelně. Na Zdravém Stravování jsme také psali o dalších zajímavých způsobech, jak se zbavit vrásek.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]