Časté zdravotní problémy, na které mandle fungují jako živá voda: Jejich účinky vás překvapí

Fotografie: Clément Bucco-Lechat / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Mandle nabízí nespočet zdravotních benefitů pro lidské zdraví. Stačí je začít konzumovat pravidelně a brzy na sobě poznáte příjemné změny.

Mandle jsou nejen chutné, ale také velmi prospěšné pro zdraví člověka. Jejich pravidelná konzumace vám dodá podstatné množství vitamínů i minerálů, které podporují celkovou imunitu a usnadňují různé trávicí funkce. Stačí je proto dle lékařky Imashi Fernando zařadit do svého jídelníčku a brzy si budete moci všimnout příjemných změn. Vychutnat si je můžete jen tak samotné nebo třeba s vločkami a v ovocných nápojích.

Zdravotní benefity mandlí

Jednou z nejzdravějších složek, kterými se mandle mohou pyšnit, jsou omega-3 mastné kyseliny, udává doktorka Fernando. Ty mají velmi prospěšný účinek na krevní oběh a mozkové funkce. Pokud je navíc začnete konzumovat pravidelně, ochráníte tím srdeční sval před nebezpečnými nemocemi, jako je srdeční infarkt a mozková mrtvice. Zároveň velmi účinně snižují hladinu vysokého cholesterolu a udržují cévy pevné a dostatečně pružné.

Pravidelná konzumace mandlí je také skvělým způsobem, jak zpevnit své kosti a zuby. To je zase výsledek obsažených minerálů, jako je zinek. Zároveň dle studií také pomáhají nastavit správnou hladinu kyselosti v těle a zlepšují funkci nervového systému. Aby toho nebylo málo, skvěle prospívají i trávicímu traktu a dodají vám prevenci například před zácpou a průjmem. Stačí jich přitom do jídelníčku zařadit několik.

Tento přírodní elixír z česneku a medu nabízí zdravotní benefity celému tělu. Výsledky pocítíte ihned

Fotografie: Freepik

Nejlepší způsob, jak mandle zužitkovat, je jejich přidání do bílého jogurtu slazeného medem. Tato ideální snídaně vám naladí ráno a ještě více podpoří imunitní systém. Navíc tělu dodá potřebnou energii, a k tomu všemu si ještě skvěle pochutnáte. Dále si je pak můžete vychutnat jen tak ke svačině, například hrstku po šálku dobré kávy. Na ZdravémStravování jsme také psali o zdravotních přínosech vlašských ořechů.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]