Pokud pocítíte tyto bolesti, ihned kontaktujte lékaře. Pouze včasnou reakcí se vyhnete vážným následkům

Fotografie: Freepik

Pokud na sobě pocítíte tyto bolesti, raději na nic nečekejte a kontaktujte svého lékaře. Mohly by značit vážné zdravotní problémy.

Bolest je varovný signál, který v zásadě sděluje, že s tělem není něco v pořádku. Ačkoli ji lze často zvládat bez případné léčby a z pohodlí svého domova, někdy může být varovným příznakem před závažnějšími problémy. Je proto důležité dávat si velký pozor, pokud zasáhne určité části těla. Podle lékařky Deborah Weatherspoon byste rozhodně neměli ignorovat opakující se bolest hlavy a třeba také silnou bolest na hrudi.

Bolest na hrudi a opakující se bolesti hlavy

Bolest na hrudi může být známkou celé řady problémů. Pozor byste si měli dávat zejména v případě, pokud vystřeluje do paže, čelisti nebo zad, a je doprovázena dušností. Tehdy se totiž může jednat o příznak srdečního infarktu, který si žádá okamžitou péči. Dále pak může jít i o plicní embolii nebo zánět srdečního obalu, což jsou další nebezpečné problémy, uvádí lékař Uzochukwe Ibe. Ignorovat není dobré ani opakující se bolesti hlavy a příliš časté migrény.

Ačkoli se jedná o poměrně častý příznak, který lze zpravidla řešit odpočinkem nebo vhodnými léky, někdy může jít o varování před prasknutou cévou v mozku. Tehdy bolesti přichází náhle a jsou extrémně silné. Stejně tak může být dle webu Healthline v takovém případě na vině cévní mozková příhoda. Tu mimo jiné doprovází i ztráta zraku, necitlivost, zmatenost a potíže s mluvení. Ani tyto příznaky za žádných okolností neignorujte.

Úlevu od bolesti krku zařídí snadné domácí cvičení. Pomůže i otáčení a předklon hlavy

Muže bolí hlava
Fotografie: Freepik

Bolesti břicha a při močení

Pozor je dobré si dávat i před bolestí břicha, která přetrvává a zhoršuje se. Jakmile v takovém případě pociťujete i horečku a máte ve stolici krev, mohlo by se jednat o zánět slepého střeva nebo šíření infekce v břišní dutině. Kontaktovat lékaře byste pak měli i v případě, že pociťujete bolest při močení. Tehdy může být na vině infekce močového traktu. Na ZdravémStravování jsme také psali, jak řešit bolesti břicha.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]