Konec nevzhledným chloupkům: Z tváře i těla je odstraníte díky této pastě z domácích ingrediencí

Fotografie: Depositphotos

Nevzhledné chloupky na obličeji mohou snadno pokazit váš vzhled. Pokud trápí i vás, zaměřte se na tyto způsoby jejich odstranění.

Pokud vás trápí nevzhledné chloupky na obličeji, nemusíte nutně používat žiletky či holící strojky k jejich odstranění. Tímto akorát způsobíte, že se začnou objevovat opětovně a pravděpodobně i ve větším množství. Zaměřit se proto dle lékařky Cynthie Cobb můžete také na přirozenější způsoby, které vám je pomohou odstranit na mnohem delší dobu nebo dokonce i permanentně. Skvěle se osvědčila například kurkuma.

Chloupky na obličeji a jak je řešit

Chloupky na obličeji u žen mohou mít řadu příčin. Často za nimi stojí výkyvy hormonů štítné žlázy a nezdravý životní styl, zejména co se týká nedostatku spánku. Pokud se s nimi potýkáte i vy a chcete se jich zbavit, nemusíte to nutně řešit depilací. Dobře se osvědčila například i obyčejná kurkuma, která se mimo jiné často používá v kosmetickém průmyslu, vysvětluje Gerhard Whitworth. To především díky jejím antiseptickým účinkům.

Stačí jednoduše smíchat toto koření s trochou vody tak, aby vám vznikla pasta, a tu poté nanést na pokožku. Jakmile poté zaschne, namočte ručník do teplé vody a smyjte kurkumovou směs z obličeje. Spolu s ní by měly zmizet i chloupky. Velmi dobře se poté dle webu Healthline osvědčila také cizrnová mouka. Recept je stejný jako v předchozím případě, tedy smíchání trochu této ingredience s vodou a její následná aplikace na obličej.

Tato domácí metoda na odstranění vrásek vám ušetří spoustu peněz. Výsledky se dostaví do 1 týdne

kurkuma
Fotografie: Pixabay

Použít můžete i vejce

Poměrně účinně pak mohou pomoci také obyčejná vejce. Stačí v misce promíchat 1 bílek, 1 polévkovou lžíci kukuřičné mouky a 1 polévkovou lžíci cukru. Směs si následně naneste na obličej, a jakmile zaschne, co nejrychleji ji odstraňte. Již po prvním použití si budete moci všimnout, že chloupky na obličeji jeden po druhém mizí. Na Zdravém Stravování jsme dále psali, jak podpořit růst vlasů přírodními metodami.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]