Úlevu od bolesti krku zařídí snadné domácí cvičení. Pomůže i otáčení a předklon hlavy

Fotografie: Freepik

Bolesti v oblasti krku jsou nepříjemný problém, který trápí řadu lidí. Pokud se s ním potýkáte i vy, zaměřte se na tato jednoduchá cvičení.

Pokud vás trápí nepříjemné bolesti krku, nemusíte se nutně obracet na prášky. Skvěle vám totiž dokáží pomoci i osvědčené cviky, které lze provádět z pohodlí domova. Jejich pravidelné provádění poskytuje dle lékařky Lauren Jarmusz úlevu již během několika krátkých týdnů, a navíc jsou velmi jednoduché. Ještě než se pustíte do jejich provádění, raději se poraďte se svým praktickým lékařem. Někdy totiž může být na vině i vážnější porucha.

Jednoduché cviky proti bolesti krku

Pokud vás bolí krk a lékař vám povolí zaměřit se na domácí léčbu, můžete vyzkoušet tato jednoduchá cvičení. Efektivní výsledky vám poskytnou již během několika týdnů a nejlépe uděláte, když je budete provádět každý den. Prvním je otáčení krku:

  • Posaďte se na židli nebo se postavte rovně s hlavou směřující dopředu.
  • Nyní otáčejte hlavu jemně doprava, dokud neucítíte lehké protažení. V tom vydržte alespoň 2 až 3 vteřin.
  • Vraťte hlavu do výchozí polohy, poté ji otočte doleva a držte další 2 až 3 sekundy.
  • Proveďte alespoň 5 opakování.

Získejte ploché břicho díky tomuto domácímu postupu, který dodržují i mnohé herečky

Dalším užitečným cvikem je dle webu Healthline předklon hlavy. To provedete tak, že začnete svou hlavu pomalu sklánět dolů, aby se vaše brada pohybovala směrem k hrudníku. Jakmile ucítíte jemné protažení, vydržte v poloze pět vteřin a přitom se ujišťujte, že neklesáte do předklonu. Opakujte pětkrát a poté si dejte chviličku pauzu.

Fotografie: Depositphotos

Cvičení s rameny

V neposlední řadě můžete použít i svá ramena. Jednoduše se postavte rovně s rukama po stranách a hlavou směřující dopředu. Poté zvedněte obě ramena dopředu a nahoru a následně je dejte dozadu a dolů. Snažte se pohyb provádět plynulým pohybem, jako byste dělali kruhy, přičemž se snažte, aby vám to bylo příjemné. Cvičení opakujte osmkrát po osmi sériích. Na Zdravém Stravování jsme také psali o dalších způsobech, jak zpevnit svůj krk.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]