Tohle se stane, pokud si začnete pravidelně protahovat prsty. Blahodárné změny pocítíte během 3 dnů

Fotografie: Depositphotos

Protahování prstů nabízí řadu zajímavých zdravotních výhod. Stačí ho začít dělat pravidelně a brzy si všimnete příjemných změn.

Lidské tělo je dokonalý organismus, jehož části spolu úzce spolupracují, což poté závisí na vaší celkové kondici. Jak proto dříve radili čínští mniši, každý by měl čas od času věnovat pozornost protahování svých končetin a prstů. Tím lze totiž dle webu Healthline podpořit chod určitých orgánů a stejně tak i psychické zdraví. Docílit toho můžete poměrně snadno, a to jednoduchými domácími cvičeními, která se zaměřují zejména na chodidla.

Protahování prstů je spojeno s řadou zdravotních výhod

Vždyť právě na nohou se nachází mnoho nervových zakončení a reflexních zón, jejichž stimulace podporuje nejen zdraví organismu, ale také celkovou kondici těla. Zároveň pak dle některých zastánců starobylé medicíny vedou k dlouhověkosti a ochrání vás před nebezpečnými onemocněními. Abyste nicméně dosáhli co nejlepších výsledků, měli byste dle lékaře Gregoryho Minnise tato osvědčená cvičení začít provádět pravidelně.

Je to přitom velmi snadné a nepotřebujete k tomu žádné speciální pomůcky. Stačí si proplést prsty pravé ruky s prsty levé nohy a v poloze vydržet alespoň 1 minutu. Poté cvičení opakujte na druhou nohu, přičemž se snažte vnímat to, jak se vlivem zvýšeného krevního oběhu mění barva vašeho chodidla. Můžete také zkusit mačkat různé reflexní body na spodní části chodidla nebo palci u nohy, případně od sebe roztahovat různé prsty.

Za necitlivostí rukou mohou stát závažná onemocnění. Na vině bývá i karpální tunel a mrtvice

Fotografie: Depositphotos

Další cvičení vám působí ještě efektivněji. Přitáhněte pravé koleno k hrudi a položte stranu pravé nohy na levé stehno vedle kolena. Levou rukou držte pravou nohu a snažte se nasměrovat prsty na pravé koleno. Nohu se přitom snažte držet tak, aby vám nesklouzla z levého stehna. Nakonec se vraťte do výchozí polohy a cvičení opakujte na levou nohu. Na Zdravém Stravování jsme také psali o benefitech octové lázně pro vaše nohy.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]