V obličeji omládnete o 10 let díky tomuto triku. Jde o nejsnadnější metodu odstranění vrásek

Fotografie: Depositphotos

Vrásky na obličeji trápí drtivou většinu žen. Pokud se s nimi potýkáte i vy, vyzkoušejte tuto jednoduchou metodu, jak se jich zbavit.

Pokud vás trápí vrásky, nemusíte dle webu Healthline nutně podstupovat drahé kosmetické procedury či užívat prostředky plné chemie pro jejich odstranění. Skvěle vám totiž dokáží pomoci i alternativní metody a změny v životním stylu. Vyzkoušet pak můžete i používání dvou lžic a jejich nahřívání. Jejich tlakem totiž můžete masírovat svůj obličej, čímž zlepšíte výživu pokožky a podpoříte odtok přebytečné lymfy. Zároveň se jedná o velmi snadný domácí způsob.

Masírování obličeje pomocí lžic

Abyste dosáhli maximálních výsledků, opakujte proceduru denně, a to nejlépe ihned ráno po dobu 5 minut. Lžíce je přitom důležité nejprve zahřát až na 50 °C a následně ochladit studenější vodou. Před provedením metody je nicméně důležité vždy vyčistit svůj obličeji a umýt si ruce, přičemž na kůži vždy tlačte jen zlehka. Zmírníte tak nejen vrásky, ale také otoky a tmavé kruhy pod očima, jež dle Cynthie Cobb často snižují sebevědomí.

Jakmile budete připraveni, vezměte si ochlazené příbory a přejíždějte jimi přes horní víčka, podél nadočnicového oblouku. Pohyb provádějte od nosu alespoň pětkrát, načež se přesuňte do oblasti spodního víčka a pokračujte s pohyby směrem k nosu. Dále přesuňte lžíci od nosu nahoru po tvářích ke spánku a pokračujte od koutků úst směrem k ušním boltcům. Tímto způsobem vypustíte lymfu a uvolníte téměř celý obličej.

Nové studie vědců odhalily zcela nečekaný vliv rajčat na lidskou pleť. Mohou vám ušetřit spoustu peněz

Zbavte se vrásek na čele

Pokud vás trápí vrásky na čele, potřete lžičky masážním olejem a umístěte je nad obočí. Poté provádějte 10 krouživých pohybů v jednom a druhém směru, načež příbory umístěte k sobě mezi obočí a posouvejte je do stran směrem ke spánkům. Pohyby by měly být vždy relaxační a klidné, přičemž je v obou směrech opakujte 10krát. Na Zdravém Stravování jsme také psali, že můžete zkusit použít kokosový olej proti vráskám, účinně s nimi totiž bojuje.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]