Vyrážek a svědění se zbavíte během 10 minut díky tomuto domácímu fíglu, který doporučují i lékaři

Fotografie: Freepik

Nepříjemné vyrážky a svědění můžete léčit zcela přirozeně a z pohodlí svého domova. Stačí se zaměřit na tyto jednoduché způsoby.

Pokud vás trápí nepříjemný ekzém či vyrážka a s nimi spojené svědění, nemusíte nutně užívat drahé komerční prostředky pro zlepšení příznaků. Skvěle si můžete dle webu Healthline poradit i sami, a to zaměřením se na snadná domácí řešení. Mezi ty patří například používání studených obkladů, nošení správného oblečení a také vyhýbání se přílišnému škrábání. V každém případě je však dobré poradit se nejprve s dermatologem.

Pomohou studené obklady a správné oblečení

Svědění a vyrážku zmírníte přikládáním studených obkladů na postižená místa. Použít můžete hadříky namočené ve studené vodě nebo kostky ledu zabalené v tenké utěrce. Chlad má totiž velmi dobrý účinek na zdraví pokožky a pomáhá ji regenerovat. Případně se zkuste zaměřit také na studené sprchy, které mají obecně pozitivní účinek na lidské zdraví a podporují třeba i hubnutí, uvádí doktorka Debra Rose Wilson. Zásadní je poté nenosit příliš dráždivé oblečení.

Pokud vás tedy trápí vyrážky a svědění, noste především oblečení vyrobené z měkkých, nedráždivých materiálů, jako je například bavlna. Ty dle lékařky Amandy Caldwell pomáhají snižovat tření, zmírňují pocení, a především pokožku uklidňují. Stejně tak je dobré vyhýbat se alergenům, které by vám mohly způsobovat alergické reakce. Zda jsou pro vás některé z nich škodlivé, zjistíte po konzultaci s dermatologem.

Žena po porodu málem zemřela kvůli vážné infekci. Lékaři odhalili nekrotizující fasciitidu

Fotografie: Depositphotos

V neposlední řadě můžete postižená místa zklidňovat pomocí vhodných mlék a krémů, které pokožku hydratují a tvoří na ní ochrannou bariéru. Většina těchto produktů navíc zlepšuje vzhled pokožky a podporuje její zdraví. Za žádných okolností pak postižená místa neškrábejte, protože byste problém pouze zhoršili. Na Zdravém Stravování jsme také psali o triku, který omladí váš obličej minimálně o deset let.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]