Díky jediné lžičce tohoto přírodního elixíru se vyspíte lépe než kdy předtím. Dělaly to už i naše babičky

Fotografie: Depositphotos

Pokud máte problémy se spánkem, začněte užívat tento osvědčený domácí lék. Brzy díky němu budete usínat jako miminko.

Problémy se spánkem trápí v současné době řadu lidí. Jak ovšem uvádí server Healthline, jedná se o zásadní faktor pro udržení zdravého těla a mysli. Pokud s ním tedy máte potíže i vy, za žádnou cenu to nepodceňujte a začněte to co nejrychleji řešit. Kromě užívání léků a jiných nepřirozených způsobů se můžete navíc zaměřit i na domácí prostředky. Například jedna lžička této sladké směsi vám zajistí klidný a spokojený odpočinek po celou noc.

Stačí jedna lžička a konečně se dobře vyspíte

Pokud vás trápí špatný spánek, nemusíte ihned spěchat do lékárny a kupovat si drahé komerční léky. Ty ve většině případů problém akorát oddálí a navíc mají plno vedlejších účinků. Nejprve se proto nabízí vyzkoušet osvědčené domácí směsi, jako je ta z himalájské soli a přírodního medu. Obě ingredience stačí smíchat v poměru 1:5, uzavřít do skleněné nádoby a poté účinný lék začít konzumovat pravidelně před spaním (stačí půl lžičky).

Směs si můžete nechat vždy rozpustit pod jazykem nebo ji rozpustit ve sklenici teplé vody a vypít. Již po několika týdnech si budete moci dle lékařky Marie Lorraine Johnson všimnout příznivých změn. Himalájská mimo jiné pomáhá snižovat krevní tlak a detoxikovat tělo od nahromaděných nečistot. Stejně tak vám dodá řadu užitečných minerálů, které nejen usnadňují usínání, ale také prohlubují spánek.

Častá únava bývá vedlejším účinkem nedostatku vitamínů a minerálů. Může chybět i železo a hořčík

Žena se v posteli drží za hlavu
Fotografie: Freepik

Naproti tomu med přesto, že je oblíbeným sladidlem, nezpůsobuje nadměrné uvolňování inzulínu, jako tradiční bílý cukr. Má navíc velmi pozitivní vliv na krevní oběh, snižuje zánět a usnadňuje práci trávicího traktu. Je ovšem důležité poznamenat, že pro získání těchto účinků je třeba zakoupit si ho od kvalitního výrobce. Na Zdravém Stravování jsme také psali o benefitech přírodního elixíru z medu a česneku.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]