Díky tomuto přírodnímu detoxu udržují japonské ženy mladistvý vzhled i v pokročilém věku

Fotografie: Freepik

Naše pokožka je denně vystavena škodlivým vlivům z prostředí, jako jsou znečištěný vzduch, UV záření nebo stres, dopřejte jí péči. 

V posledních letech se stále více lidí po celém světě zaměřuje na japonské metody péče o pleť, které jsou známé svou efektivitou a šetrností. Japonský detox pleti se stává oblíbeným trendem, a to nejen díky své schopnosti zlepšit vzhled pleti, ale i díky mnoha zdravotním benefitům, uvádí Cynthia Cobb. Zjistěte, co tento detox zahrnuje, jaké jsou jeho výhody a proč byste ho měli zvážit.

Čtyři detoxikační koupele

Než se ponoříte do světa mořské řasy wakame, seznamte se s jednoduchými, ale vysoce účinnými recepty na detoxikační koupele, které můžete snadno připravit doma. Stačí jen 2x týdně věnovat hodinu relaxaci ve vaně a vaše pleť se vám odvděčí!

  • Zázvorová koupel s epsomskou solí
    Zkombinujte šálek epsomské soli s čerstvým kořenem zázvoru, který předtím 10 minut vařte. Zázvor má silné protizánětlivé účinky, zatímco epsomská sůl pomáhá odstraňovat toxiny z těla.
  • Osvěžující koupel ze sody bikarbony
    Smíchejte šálek epsomské soli se šálkem nebo dvěma jedlé sody. Tato koupel je nejen detoxikační, ale také pomáhá neutralizovat kyselost v těle, což má pozitivní vliv na kvalitu pleti.
  • Luxusní sezamová koupel
    Pro opravdový pocit luxusu zkuste smíchat jeden šálek sezamového oleje s epsomskou solí a mořskou solí. Teplá voda otevře póry a umožní této bohaté směsi hloubkově hydratovat a zjemnit vaši pokožku.
Fotografie: Pexels

Japonské tajemství pro zdravou pleť

Zatímco detoxikační koupele jsou fantastickým způsobem, jak dát své pokožce nový život, skutečnou superhrdinkou přírodní péče o pleť je mořská řasa wakame. Tato třpytivě zelená řasa, která svým vzhledem připomíná želé, je známá především v Japonsku, kde je klíčovou složkou nejen kosmetiky, ale i zdravé výživy.

Tento bramborový trik využívají i samy kosmetičky. Jejich účinky na pokožku vám ušetří spoustu peněz

Wakame se hojně využívá v produktech péče o pleť, jako jsou krémy, peelingy, tonika nebo pleťové masky, a to díky svým bohatým výživovým vlastnostem. Obsahuje aminokyseliny, které chrání pokožku před škodlivými vlivy prostředí, jako jsou UV záření a znečištění. Navíc podporuje regeneraci buněk a zajišťuje hloubkovou hydrataci, uvádí web Healthline.

miska s wakame
Fotografie: Freepik

Jak wakame použít na pokožku

Řasu wakame můžete snadno začlenit do své péče o pleť. Stačí ji namočit do teplé vody, 10 minut povařit a následně stonky oříznout. Poté nakrájejte řasu nadrobno a použijte ji jako jemný peeling nebo hydratační masku. Díky jejím přírodním vlastnostem bude pleť po aplikaci svěží, hladká a revitalizovaná.

Wakame ve stravě: Krása zevnitř

Pro opravdový celostní přístup ke zdraví a kráse pleti je ideální začlenit wakame i do svého jídelníčku. Připravte si osvěžující salát s touto řasou, nasekaným avokádem, vlašskými ořechy a rukolou. Přidejte olivový olej, citronovou šťávu a lehce osolte a opepřete. Tento salát je plný vitamínů a minerálů, které podpoří vaši pokožku zevnitř a dodají jí přirozený lesk. O zdravotních benefitech řas jsme již psali na ZdravémStravování.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]