Benefity jablečného octa podpoří zdraví celého těla. Pomáhá s krevním cukrem i cholesterolem

Fotografie: JFVelasquez Floro / Creative Commons Zero / Public Domain Dedication

Jablečný ocet nabízí nespočet zdravotních benefitů pro lidské zdraví. Mimo jiné pomůže při cukrovce a prospívá i srdci a cévám.

Jablečný ocet patří mezi nejúčinnější přírodní léčiva, která nabízí řadu zdravotních benefitů pro lidské tělo. Jeho vlastnosti jsou mezi lidmi známy již po dlouhá století, a to nejen co se týká vaření, ale právě i přírodní medicíny. Jak například uvádí lékařka Amy Richter, skvěle podporuje hubnutí, snižuje cholesterol a také má antimikrobiální účinky. S jeho konzumací to samozřejmě není dobré přehánět, protože je velmi silný.

Ocet ničí škodlivé bakterie a pomáhá s cukrovkou

Za užitečnými vlastnostmi jablečného octa stojí především kyselina octová. Ta mu dodává silnou kyselou vůni a chuť, přičemž její obsah ve výrobku nebývá vyšší než 5 %. Toto přírodní léčivo pomáhá ničit škodlivé bakterie, jak uvádí britští vědci. Tradičně byl například používán k léčbě plísní nehtů, vší, bradavic a ušních infekcí. Velmi dobře také dokáže čistit otevřené rány na pokožce.

Jablečný ocet může mít rovněž příznivý dopad na lidi s cukrovkou, zmiňuje Katherine Marengo. Důvodem je především skutečnost, že pomáhá udržovat hladinu cukru v krvi v dobrém rozmezí. Stejně tak má dle serveru Healthline pozitivní vliv na hladinu cholesterolu krvi a celkově podporuje krevní oběh, prospívá při hubnutí, neboť zvyšuje pocit plnosti, a tím snižuje potřebu jíst více, než je skutečně potřeba.

Díky tomuto triku vždy vyberete dokonale sladký meloun už v obchodě. Zvládne to každý

jablečný ocet jablka
Fotografie: Pixabay

V neposlední řadě pak podle Healthline toto přírodní léčivo podporuje srdeční činnost a chrání sval před nebezpečnými stavy, jako je srdeční infarkt nebo selhání. Odborníci však vyžadují provedení dalších výzkumů, které by tuto skutečnost potvrdily také u lidí. Na Zdravém Stravování jsme také psali o zajímavých zdravotních benefitech jedlé sody.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]