Během večeře jí natekl jazyk. Myslela, že jde o alergii. Nemohla se více mýlit a sotva přežila

Fotografie: Wikipedienemcl / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Zprvu si lékaři mysleli, že žena trpí pouze neškodnou alergickou reakcí na jídlo. Po důkladném vyšetření však vyšla najevo tragická pravda.  

Teprve třiadvacetiletá Caitlin Alsop musela být převezena do nemocnice, kde zůstala devět dní v kómatu. Na tváři se jí dle deníku NewYorkPost nejprve objevovala zvláštní vyrážka, což jí nepřišlo až tak závažné. Jenže ta zůstala přítomna celé měsíce a posléze ji doprovázely i příznaky podobné chřipce, včetně horečky a bolesti v krku. Zlomový bod nicméně nastal až poté, co šla se svým přítelem na večeři a otekl jí jazyk natolik, že nemohla dýchat.

Mladá žena málem zemřela kvůli infikovanému zubu

Během večeře totiž začala mít pocit, jako by se kousla do jazyka, který začal následně natékat a žena kvůli tomu neustále slintala. Pak přišly na řadu problémy s dýcháním a schopností mluvit, načež se s rodinou shodla na tom, že jde pravděpodobně o alergickou reakci. Jenže když přišla domů, nemohla ani spolknout antihistaminikum, a tak ji přítel rychle převezl do nemocnice. Tam byly Caitlin podány dvě dávky adrenalinu.

V tu chvíli však začala ztrácet vědomí a na horní polovině těla se jí objevila modrá a červená vyrážka. Lékaři dle webu News na nic nečekali a odvezli ji na jednotku intenzivní péče, kde odhalili skutečnou příčinu potíží. Na vině byl infikovaný zub moudrosti a situace byla natolik vážná, že ji málem zabil. Po následné operaci zůstala žena devět dní v kómatu a následující měsíce musela problém dodatečně léčit a sledovat.

Nejstarší žena na světě popsala, čemu vděčila za dobrou kondici v 117 letech. Dbala na stravu i vztahy

„Když jsem se vzbudila, cítila jsem se jako dítě, protože jsem byla dezorientovaná,“ uvedla Caitlin během rozhovorů. Situace byla tolik vážná především proto, že její imunitní systém extrémně reagoval na infekci, což může v krajních případech vést k poškození tkáně a orgánů. Naštěstí se však do nemocnice dostala včas a byla jí poskytnuta vhodná léčba. Na ZdravémStravování jsme také napsali o nejčastějších důvodech, proč žloutnou zuby.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]