Zbavte se všech parazitů a plísní: Kdo nekonzumuje toto koření, ten si zakládá na zdravotní problémy

Fotografie: Mountainhills / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Černý kmín nabízí řadu zdravotních benefitů pro lidské zdraví. Stačí ho začít konzumovat pravidelně a brzy se budete cítit skvěle.

Černý kmín, známý také jako černucha, je považován za jedno z nejstarších koření na světě. Teprve však v posledních letech se o něj začali zajímat také odborní lékaři a informovat společnost o jeho zajímavých zdravotních benefitech. Skvěle například dle webu Healthline působí jako přírodní fungicid a odpuzuje parazity. Kromě toho také podporuje zdraví trávicího systému, snižuje hladinu glukózy v krvi, a dokonce snižuje koncentraci kyseliny močové v moči.

Černucha proti parazitům a plísním

O černém kmínu se v minulých stoletích zmiňovaly mnohé kultury. Tato malá černá semínka jsou plná vitamínu E, mědi, draslíku, zinku a železa, a rovněž nabízí podstatné množství rostlinných bioaktivních látek. Dále dle Healthline tělu dodávají nenasycené mastné kyseliny, včetně omega-9 a omega-3, které jsou nezbytné pro řadu tělesných funkcí. Jeho pravidelná konzumace je nicméně spojována především s protiplísňovými účinky a ochranou před bakteriemi.

Poradit si dokáže zejména s Candida albicans, což jsou kvasinky, jejichž nadbytek je velmi nebezpečný. Stejně tak dokáže bojovat i s tasemnicí, infekčními parazity a mikroorganismy v těle. Za zmínku stojí rovněž antivirové a antimykotické vlastnosti tohoto přírodního léčiva. Koneckonců ho lze dle lékařky Rachael Ajmery označit za přírodní antibiotikum, které by prostě v jídelníčku nemělo chybět.

Tohle se stane s vaším zdravím, jakmile do své stravy zařadíte mražené citrony

Fotografie: Freepik

Přírodní léčivo pro všechny příležitosti

Jakmile ho začnete užívat, snížíte také koncentraci kyseliny močové v moči, příznaky onemocnění, jako je atopická dermatitida, psoriáza a akné, a podpoříte činnost trávicího systému (zejména jater a slinivky břišní). Podle některých je pak natolik účinný, že snižuje riziko rakoviny a stejně tak i hladinu glukózy v krvi. Na Zdravém Stravování jsme také psali o zajímavých benefitech oblíbených mandlí a proč je jíst více.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]