Zbavte se napětí a stresu díky 1 pohybu, který má zázračný vliv na celé tělo. Doporučují ho i odborníci

Fotografie: Freepik

Přílišné napětí a stres může mít vážný dopad na vaše zdraví. Pokud tyto faktory trápí i vás, zaměřte se na tyto jednoduché cviky.

Řada lidí dnes žije neustále ve stresu a trápí je tlak ze strany zaměstnavatele. Nepřispívá k tomu ani spěch ve městech, kdy se mnozí snaží být všude rychle a zapomínají přitom na chvilku oddechu, a tím dle lékaře Timothyho J. Legga neprospívají svému psychickému zdraví. Pokud se tedy i vy cítíte, že je toho na vás v poslední době moc, zaměřte se na tyto jednoduché cviky. Jedná se o velmi účinnou a zcela přirozenou metodu, která vás uvolní a budete se díky ní cítit opět dobře.

Představte si vodopád a uvolněte ramena

Pokud je toho na vás moc, vyhraďte si chvíli pro sebe a představte si, že stojíte pod vodopádem. Voda vám teče kolem krku, ramen a zad a veškeré napětí začíná z vašeho těla pomalu smývat. Následně uvolněte své tělo a zaměřte se na oblast ramen. Právě ta většina lidí drží příliš vysoko a vytváří v nich napětí. Jakmile budete připraveni, začněte je zvedat nahoru a poté velmi pomalu spouštět dolů. Nesnažte se přitom vyvíjet příliš velký tlak.

Takto pokračujte ještě několikrát a nebojte se vzdychat, protože tím také podpoříte uvolňování napětí z těla ven. Zaměřte se především na smutek a lítost, kterou je třeba dostat ven, a všímejte si, jak se vaše hlava uvolňuje. Nyní se několikrát poplácejte po zádech a všech oblastech, ve kterých cítíte napětí. To vám dle webu Healthline pomůže svaly uvolnit a zároveň zlepšit krevní oběh. Zároveň můžete zkusit sami sebe povzbudit.

Úlevu od bolesti krku zařídí snadné domácí cvičení. Pomůže i otáčení a předklon hlavy

jóga, cvičení
Fotografie: Freepik

Zatřeste rukama a nohama

Poslední částí cvičení je zatřesení rukama a nohama, čímž uvolníte svaly a podpoříte zdraví kostí. Právě totiž pojivové tkáně časem ztrácí svou pružnost a stahují se, což vede k zadržování napětí v těle. Jakmile však začnete končetinami po určitou dobu třepat, brzy se budete cítit uvolnění, stres zmizí, a navíc budete moci snadněji ovládat své tělo. Na Zdravém Stravování jsme také psali, že uvolnění stresu patří mezi přínosy pití banánového čaje.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]