Masírování třetího oka doprovází řada benefitů. Patří mezi ně i lepší koncentrace a uvolnění

Fotografie: Freepik

Stimulace „třetího oka“ je spojována s řadou zajímavých zdravotních benefitů. Pokud ho budete masírovat pravidelně, brzy pocítíte změnu.  

Akupresura je velmi účinný způsob, jak se zbavit úzkosti, stresu a zajistit si řadu zajímavých zdravotních benefitů. Obzvláště dobré je dle doktorky Debry Rose Wilson masírovat tzv. třetí oko, které se nachází mezi obočím a má být energetickým centrem těla. Zejména v indické tradici s ním byly spojovány různé pozitivní účinky nejen na tělo, ale také mysl. Jedná se mimo jiné o velmi snadnou techniku, již zvládnete i z pohodlí svého domova.

Stimulace třetího oka a zdravotní benefity metody

Třetí oko leží mezi vaším obočím, a pokud na něj začnete vyvíjet tlak, uvolníte tím veškerý stres a zbavíte se úzkosti. Stačí se pohodlně usadit, zavřít oči a poté ukazováčkem nebo palcem jemně tlačit na oblast mezi obočím. Pomalu a zhluboka přitom dýchejte a krouživými pohyby přejíždějte přes místo po dobu 5 až 10 minut. Pro získání maximálních účinků provádějte tuto metodu naprosto každý den.

Po nějakém čase se můžete těšit na další zajímavé zdravotní benefity. Jak například poznamenala doktorka Debra Sullivan, skvěle tím aktivujete svou intuici. S tou je třetí oko spojováno nejvíce, a pokud ho budete pravidelně masírovat, budete si lépe uvědomovat své podvědomé myšlenky. Zároveň také zlepšíte svou koncentraci a mentální jasnost. To znamená, že budete schopni lépe udržet svou pozornost, zejména během konverzace.

Tyto tlakové body na ruce vás zbaví nejčastějších bolestí během 5 minut. Stačí jediný stisk

masáž
Fotografie: Freepik

Pravidelná stimulace třetího oka může rovněž zlepšit váš spánek, uvádí Healthline. Důvodem je především skutečnost, že tím uvolníte mysl a podpoříte stav blaženosti, tudíž vás nebude nic nutit zbytečně přemýšlet. V neposlední řadě se pak můžete těšit na duchovní růst, protože dle mnoha kultur slouží třetí oko jako brána k vyššímu vědomí. Na Zdravém Stravování jsme také psali o tlakových bodech na ruce, které pomohou se stresem.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]