Zmírnění celulitidy přirozeně a podomácku: Pomohou i pleťové vody a masáž

Fotografie: Depositphotos

Pokud vás trápí celulitida, zaměřte se na tyto jednoduché způsoby léčby. Jakmile je vyzkoušíte, problém bude brzy pryč.

Celulitida je nevzhledný problém, který způsobuje hrbolatou pokožku a vede k tvorbě dolíčků na jejím povrchu. Ve většině případů postihuje ženy, a to až v 98%, přičemž co se týká samotného zdraví, není pro něj žádnou hrozbou. Ovlivnit může dle Helen West spíše psychiku dané osoby, neboť přispívá k pochybnostem o sobě samotném a někdy způsobuje i úzkosti. Zbavit se jí lze nicméně hned řadou osvědčených způsobů včetně správné masáže.

Krémy a pleťové vody nebo masáž

Existuje plno krémů a pleťových vod, které zmírňují výskyt celulitidy a přispívají k léčbě pokožky. Mezi ty nejúčinnější patří dle Helen West zejména výrobky s obsahem kofeinu a retinolu, které pomáhají odbourávat tuk, zlepšují průtok krve a elasticitu pokožky a snižují zadržování tekutin. Zajděte si proto nejprve do vhodné drogerie a vyberte s personálem vhodný prostředek pro váš problém. Pomoci si pak můžete také ruční manipulací.

Ta zahrnuje masáž pokožky jemným tlakem, což pomáhá odvádět přebytečnou tekutinu a snižuje tak výskyt celulitidy. Jak také uvádí server Healthline, její pravidelné provádění vede k tomu, že se tukové buňky následně přeskupují do rovnoměrnějšího rozložení. Pokožka tak ve výsledku vypadá hladší a zdravější. Dalším způsobem je dle studií podstoupení terapie akustickými vlnami, během které jsou vysílány nízkoenergetické rázové vlny skrz tkáň.

Oblasti těla, kde nejvíce přibíráte, jsou klíčem k odhalení příčiny. Přizpůsobte jí metodu hubnutí

Fotografie: Depositphotos

Přínosná může být dle studie z roku 2019 také laserová nebo světelná terapie, což je neinvazivní zákrok, během kterého dochází k roztavení tukových buněk a části pojivový tkáně svírající kůži. Tyto metody nicméně nebyly prozatím tolik účinné, a navíc často stojí plno peněz. Většina odborníků proto doporučuje spíše přirozenější způsoby léčby. Na Zdravém Stravování jsme také psali, že můžete vyzkoušet kokosový olej na omlazení obličeje.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]