Délka prstů na ruce dokáže odhalit vaše vlastnosti, o kterých jste dosud netušili

Fotografie: Depositphotos

Podle některých názorů je poměr mezi ukazováčkem a prsteníčkem propojen s určitými charakterovými rysy, a dokonce i zdravotními predispozicemi. 

Délka prstů je fascinujícím tématem, které zajímá vědce i běžné lidi po celá desetiletí. Možná se to zdá na první pohled zvláštní, ale délka vašich prstů může podle některých studií vypovídat o zdravotních predispozicích, uvádí web Healthline. Tento fenomén se často zkoumá ve vztahu k množství hormonů, kterým jste byli vystaveni v děloze. Existují pak také názory, že tento faktor koreluje s určitými charakterovými rysy.

Dlouhý prsteníček a kratší ukazováček

Pokud je váš prsteníček delší než ukazováček, patříte do skupiny lidí, kteří mají tzv. digit ratio menší než 1. Tento poměr je dle webu Medmafia často spojován s vyššími hladinami testosteronu v průběhu nitroděložního vývoje, což může mít vliv na určité osobnostní rysy. Lidé s delším prsteníčkem bývají považováni za sebevědomé, soutěživé a průbojné. Mají tendenci být ambiciózní, a často se cítí pohodlně v konkurenčním prostředí, například v práci nebo sportu. Jsou odvážní, rozhodní a nebojí se rizika.

Kratší prsteníček a delší ukazováček

Pokud je váš ukazováček delší než prsteníček, máte tzv. digit ratio větší než 1. Tento poměr je obvykle spojován s vyššími hladinami estrogenu. Lidé s delším ukazováčkem bývají často popisováni jako pečující, empatičtí a citliví. Mají sklony k vytváření hlubokých emocionálních vazeb a jsou velmi společensky orientovaní. Často mají rádi harmonii ve vztazích a bývají výbornými posluchači. Rovněž jsou zodpovědní a pečliví, což z nich činí skvělé organizátory a týmové hráče.

Prsty na ruce
Fotografie: Freepik

Prsteníček a ukazováček stejné délky

Máte-li prsteníček a ukazováček zhruba stejně dlouhé, naznačuje to rovnováhu mezi hladinami testosteronu a estrogenu během vašeho vývoje. Lidé s tímto poměrem mají často vyváženou osobnost, kombinují v sobě jak soutěživost a odhodlání, tak empatii a pečlivost. Tito lidé jsou klidní a umí se přizpůsobit různým situacím, což jim umožňuje dobře fungovat jak v osobním životě, tak v pracovním prostředí. Mívají také schopnost snadno navazovat kontakty a udržovat dlouhodobé vztahy.

Tohle o vaší osobnosti prozrazují ušní lalůčky. Díky jejich tvaru odhalíte své hluboko skryté vlastnosti

Hormonální vliv na osobnost

Studie ukazují, že hormony, které ovlivňují růst prstů, mají vliv i na vývoj určitých částí mozku, což následně ovlivňuje naši osobnost. Vyšší hladiny testosteronu například mohou podporovat asertivitu a odhodlanost, zatímco vyšší hladiny estrogenu souvisejí s pečlivostí a citlivostí. Tyto vlivy mohou také hrát roli v tom, jak se rozhodujeme, jak reagujeme na stres nebo jaké jsou naše silné a slabé stránky v mezilidských vztazích.

Na našem webu ZdravéStravování si můžete také přečíst článek, který se zabývá tím, co může prozradit o vaší osobnosti tvar vašeho chodidla.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]