Vrásky na krku zůstanou minulostí. Lze se jich podomácku zbavit i díky masáži a hydrataci

Fotografie: Depositphotos

Vrásky na krku nejsou nevyhnutelným důsledkem stárnutí. Díky správné péči a preventivním opatřením můžete udržet tuto oblast mladistvou.

Vrásky na krku jsou jedním z viditelných znaků stárnutí, kterým však lidé často nevěnují tolik pozornosti jako vráskám na obličeji. Tenká kůže v oblasti krku je citlivější na faktory, jako jsou sluneční záření, dehydratace či špatná péče, což vede k rychlejší tvorbě vrásek a ochabnutí. Problém často začíná již v mladším věku, ale může být zhoršen nevhodnými návyky a nedostatkem preventivní péče. Existuje však mnoho způsobů, jak předcházet vzniku vrásek na krku, od jednoduchých domácích postupů po profesionální ošetření, uvedla Cynthia Cobb.

Pravidelná hydratace a péče o pleť

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak udržet pokožku krku v dobré kondici, je pravidelná hydratace. Používejte hydratační krémy s obsahem kyseliny hyaluronové, vitaminu C, retinolu nebo kolagenu, které pomáhají zvyšovat elasticitu a pevnost pokožky. Studie ukazují, že vitamín C může zvrátit některá poškození způsobená UV zářením a dalšími faktory životního prostředí inaktivací volných radikálů.

Ochrana před sluncem

UV záření urychluje proces stárnutí kůže, včetně vzniku vrásek. Krk je často vystaven přímému slunečnímu záření, proto je důležité používat opalovací krém s vysokým SPF. Zároveň se doporučuje chránit krk oblečením, pokud je to možné. Studie z roku 2013 ukázaly, že pravidelné používání opalovacích krémů může zpomalit známky stárnutí pleti.

Tato maska z vaječných bílků má zázračný vliv na pleť vašeho obličeje. Výsledek se dostaví do 2 dnů

Cvičení a masáže

Existují speciální cviky na posílení svalů krku a podporu pružnosti kůže. Jednoduché cviky, jako je podle Daniela Bubnise zaklánění hlavy, jemné natahování krčních svalů nebo masáže, mohou zlepšit krevní oběh, a tím i přirozenou regeneraci pokožky.

Fotografie: Freepik

Zdravá strava

Konzumace potravin bohatých na antioxidanty, vitamíny (zejména A, C a E) a omega-3 mastné kyseliny je klíčová pro udržení zdravé a pružné pokožky. Tyto živiny pomáhají regenerovat buňky a bojovat proti volným radikálům, které poškozují kůži, uvádí dietoložka Amy Richter.

Ošetření vrásek u odborníka

Pro pokročilejší řešení lze podle Cynthie Cobb zvážit profesionální zákroky, jako jsou chemický peeling, mikrojehličkování, radiofrekvenční ošetření nebo aplikace botoxu a kyseliny hyaluronové. Tyto metody mohou výrazně zlepšit vzhled pokožky a vyhladit vrásky. Na ZdravémStravování jsme nedávno informovali, jak přírodním způsobem eliminovat vrásky.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]