Na internet unikly nečekané informace o zdravotním stavu Jiřiny Bohdalové. Lékaři se celou dobu mýlili

Fotografie: David Sedlecký / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Jiřina Bohdalová musela být nedávno hospitalizována a nyní je v péči pražských lékařů. Na vině má přitom být velmi raritní infekce. 

Ačkoli si lékaři zprvu mysleli, že Jiřinu Bohdalovou otrávil botulotoxin, na vině má být podle lékařů z pražské Nemocnice Na Homolce úplně něco jiného, uvádí IDnes. Známá herečka byla přijata v úterý během odpoledních hodin a jevila známky zánětlivého onemocnění, což vyvolalo mezi personálem různé domněnky. Nyní je patrné, že za jejími problémy stojí mikrobiální infekce a podle všeho to vypadá, že se její zdravotní stav neustále zlepšuje.

Hospitalizace herečky Jiřiny Bohdalové

Zpráva o hospitalizaci herečky Jiřiny Bohdalové znepokojila celou českou veřejnost. Téměř nikdo nevěděl, co se bude dít nadále, a zprvu se začaly objevovat zprávy o tom, že jde o otravu botulotoxinem. Tuto skutečnost nicméně vyvrátil její ošetřující lékař profesor Petr Neužil, podle kterého je na vině spíše mikrobiální infekce. I tak se má jednat o raritní případ, který vyžaduje řádnou léčbu a může být velmi komplikovaný.

„Jiřinu Bohdalovou jsme přijali v úterý v odpoledních hodinách se známkami zánětlivého onemocnění, které jsme museli nějakým způsobem identifikovat a diagnostikovat. Jde skutečně nejspíše o mikrobiální infekci, která je ve spojitosti s jídlem. Ale není to botulotoxin, je to jiná velmi raritní bakterie,“ vysvětlil dle CNNPrimaNEWS ošetřující lékař Petr Neužil s tím, že zdrojem onemocnění byl nejspíše nedostatečně tepelně připravený pokrm.

Na veřejnost unikly tajné okolnosti smrti oblíbeného herce Karla Heřmánka. Nevěděla o tom ani rodina

Fotografie: Depositphotos

Co se týká samotného stavu slavné herečky, lékaři zůstávají optimističtí. Bohdalová je podle všeho v dobré kondici a měla by se jen zlepšovat. Nyní se už dokonce začíná smát a v oddělení panuje dobrá nálada. Lékaři nicméně ještě nevědí, kdy ji budou moci pustit, protože stále vyžaduje patřičnou léčbu. Na Zdravém Stravování jsme také psali, jak správně rozmrazovat maso, abyste se vyhnuli potížím.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]