Byli donuceni nechat odpojit svého 4letého syna od přístrojů. Poté se však stal zázrak

Fotografie: Depositphotos

Nechat odpojit své dítě od přístrojů je rozhodnutí, které nechce podstoupit žádný rodič. V tomto případě se však stalo něco velmi zvláštního.  

Že je medicína věda nejistoty a jde pouze o umění pravděpodobnosti, potvrdil případ 4letého chlapce, jenž byl kvůli řadě závažných problémů odpojen od přístrojů. K tomu došlo v květnu letošního roku, nicméně přes všechna očekávání stále žije a zůstává doma u rodičů, jak informoval deník TheSun. Ti byli od začátku proti tomu, ovšem britský soud nařídil, aby bylo ušetřeno jeho trápení. Když se však instituce dozvěděla o tom, co se stalo, změnila své rozhodnutí.

Zázrak v britské nemocnici, který změnil soudní příkaz

Malý chlapec se narodil v březnu roku 2020. Již tehdy bylo patrné, že to bude mít velmi těžké, neboť mu lékaři diagnostikovali poškození mozku a řadu dalších vážných zdravotních problémů. Již loni v říjnu musel být po dvojitém srdečním infarktu napojen na umělou plicní ventilaci a nikdo mu nedával šanci na přežití. Tedy kromě jeho rodičů. Ty však nikdo neposlouchal a personál se shodl na tom, že by ho bylo nejlepší odpojit od přístrojů.

Jelikož jsou však rodiče chlapce silně věřícími pravoslavnými křesťany, s rozhodnutím nesouhlasili a chtěli nechat svého syna převézt na další léčení do Itálie. Považovali ho totiž za dar od Boha. To nicméně dle webu iDnes nechtěl slyšet londýnský soudce Nigel Poole, který rozhodl, že bude v nejlepším zájmu dítěte, když ho lékaři v londýnské King’s College Hospital odpojí. Tak se také stalo, a to v květnu letošního roku.

Jediná cestující si na letišti všimla podivného chrápání 63letého muže. Ukázalo se, že bojoval o život

Fotografie: Depositphotos

Jenže čtyřletý chlapec nezemřel a dodnes žije u svých rodičů. Jakmile se o tomto zázraku dozvěděl soudce Poole, svůj verdikt okamžitě zvrátil a rozhodl o tom, že se mu dostane plné lékařské péče. Nikdo ze svědků tohoto netypického případu ještě nic podobného v životě neviděl a považují to za zázrak. Na ZdravémStravování jsme také popsali některé příběhy lidí z kómatu.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]