Efektivní prodloužení řas podomácku: Mezi levné pomocníky patří i aloe vera a vazelína

Fotografie: Depositphotos

Mít krásně dlouhé a přirozeně vypadající řasy je snem naprosto každé ženy. Aby vypadaly co nejlépe, zaměřte se na tyto domácí způsoby.

Řídnutí řas potká během života naprosto každou ženu a přispívá k němu hned řada faktorů. I když by se mohlo zdát, že s problémem dokáže pomoci jen aplikace umělých náhražek, mnohem lepším řešením mohou být tyto jednoduché domácí způsoby. Kromě toho, že vás vyjdou podstatně levněji, působí zcela přirozeně a zvládnete jejich aplikaci bez velkého úsilí. Přesto doktorka Cynthia Cobb varuje, abyste při jejich provádění byli obezřetní.

Domácí způsoby pro získání delších řas

Řasy můžete přirozeně prodloužit pomocí několika snadných způsobů. Jak však uvádí server Healthline, žádná z níže uvedených metod není vědecky ověřena a je k nim nutno přistupovat s opatrností. Typicky se jedná o tyto domácí prostředky:

  • Vazelína: alespoň tři dny v týdnu nanášejte malé množství vazelíny na své řasy před spaním a ráno ji smyjte.
  • Zelený čaj: aplikujte denně studený, neslazený zelený čaj na řasy pomocí vatového tamponu a nechte ho působit, dokud se nevstřebá.
  • Olivový olej s citronem nebo bez: večer před spaním naneste na své řasy malé množství olivového oleje s citronovou kůrou nebo bez ní a ráno směs smyjte.
  • Ricinový olej: naneste malé množství ricinového oleje na řasy každý večer před spaním a ráno ho smyjte.
  • Aloe vera: každý den před spaním naneste malé množství gelu z aloe vera na své řasy, ráno ho smyjte.
  • Masáž očních víček: pravidelně masírujte svá oční víčka a oblast podél linie řas.

Kosmetička prozradila nejlepší trik na rychlé odstranění nevzhledných kruhů pod očima

Velmi osvědčeným prostředkem pro prodloužení řas je dle studií používání vhodných léků. Dobře se osvědčil zejména Bimatoprost, který je navíc činí silnějšími a hustšími, zmiňuje Cynthia Cobb. Je nicméně důležité poznamenat, že mnozí varují před jeho vedlejšími účinky, mezi které patří svědění očí a jejich červenání, suchost očí a ztmavení víček.

obočí, oči, krásný obličej
Fotografie: Freepik

Vždy berte na vědomí, že oči jsou velmi citlivé, a pokud do nich vniknou cizí látky, může to přispět k poruchám zraku a v horších případech i slepotě. Jak radí lékařka Nancy Choi, pro růst řas je důležité zdravě jíst, doplňovat vitamíny a volit vhodnou kosmetiku, kterou je navíc nutné včas a šetrně odstraňovat. Na Zdravém Stravování jsme také psali, jak se zbavit kruhů pod očima snadno a podomácku.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]