Načernalého podpaží se dá snadno zbavit přírodní cestou. Pomůže i kurkuma a mořské okurky

Fotografie: Depositphotos

Pokud jste si všimli, že je vaše podpaží načernalé, a chcete s tím něco dělat, zaměřte se na tyto jednoduché způsoby. Brzy bude po problému.

Podpaží by mělo mít vždy stejný odstín jako zbytek vaší pokožky. Pokud však na sobě vidíte patrný rozdíl a je spíše načernalé, může to mít řadu důvodů, z nichž nejčastějším je stav nazývaný acanthosis nigricans. Ten mimo jiné přispívá i ke ztluštění kůže a naštěstí ho lze dle lékařky Alany Biggers řešit hned několika snadnými způsoby. Velmi dobře se v tomto případě osvědčily změny životního stylu a užitečné přírodní prostředky.

Změny životního stylu a domácí léčba

Tmavší až načernalé podpaží bývá často spojováno s obezitou, uvádí studie, a proto je dobré zaměřit se na hubnutí, pokud je to i váš případ. Stačí se začít věnovat pravidelně sportu, dbát na dostatek spánku a zdravou stravu, a brzy si budete moci všimnout pozitivních změn. Kromě toho vám pak dokáží pomoci také správné přírodní prostředky, které přirozeně zesvětlují pigmentovanou pokožku a pořídíte je za pár korun v každém obchodě.

Jedná se dle webu Healthline například o kurkumin, který lze aplikovat přímo na načernalé místo a nechat ho působit několik hodin. Dále může pomoci i extrakt z ostropestřce mariánského a stejně tak výtažky z mořské okurky. O těchto produktech je nicméně dobré poradit se s odborníkem, protože mohou mít vedlejší účinky. Pomoci pak mohou i správné léčivé prostředky, jako je například retinoidní krém a krém na bázi vitamínu D (kalcipotrien).

Konec nevzhledným chloupkům: Z tváře i těla je odstraníte díky této pastě z domácích ingrediencí

podpaží
Fotografie: Freepik

Oba přípravky jednoduše aplikujte na své podpaží a nechte působit tak dlouho, jak je stanoveno výrobcem na obalu. Účinně se dle Healthline také osvědčil chemický peeling obsahující kyselinu trichloroctovou, který pomáhá odstranit silnější, poškozenou pokožku a odhalit novou, hladkou vrstvu. Na Zdravém Stravování jsme již psali o zajímavých zdravotních benefitech jedlé sody právě pro zlepšení stavu i vzhledu kůže.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]