Známá trenérka vysvětlila, jak může pevného zadku dosáhnout úplně každý i bez posilovny

Fotografie: Depositphotos

Mít krásný a pevný zadek je snem každé ženy. Pokud ho chcete vytvarovat do nejlepší podoby, zaměřte se na tyto snadné cviky.

Většina žen sní o tom mít krásný a pevný zadek. Často je však velmi náročné takového výsledku docílit, neboť to vyžaduje úsilí a zaměření se na správné cviky a pohyby. Ty dle lékařky Danielle Hildreth zahrnují například i obyčejnou chůzi a dřepy. Jakmile se na ně zaměříte a budete dodržovat správnou rutinu, budete si moci brzy všimnout příjemných změn.

Silově vytrvalostní chůze

Silová výdrž je skvělá pro tvarování nejen zadku, ale také nohou. Abyste získali co nejlepší výsledky, pokuste se začít intenzivně chodit. Za jednu hodinu byste měli ujít alespoň pět až šest kilometrů, což donutí vaše svaly pracovat na maximum a váš zadek se začne krásně tvarovat. Kromě toho si pročistíte hlavu a přejdete na příjemné myšlenky, zejména pokud se vydáte do přírody. Postupem času můžete začít chodit i do kopců nebo schodů.

Pomohou dřepy i chůze

Stejně dobře vám pomohou zlepšit vzhled zadku také dřepy, které mohou být sice náročnější, ale za to jsou opravdu efektivní. Můžete je dle webu Healthline provádět před chůzí nebo po ní, případně hned ráno po probuzení. Během cvičení se nicméně snažte držet pevná kolena a neklesejte stehny pod jejich úroveň. Dále se osvědčilo také cvičení nesoucí název výpady. To mimo jiné posiluje boky i kvadricepsy. Provedete jej následovně:

Díky těmto snadným cvikům vypadají japonské ženy i v pokročilém věku o 20 let mladší

  • Udělejte velký krok vpřed (nejprve levou nohou), přičemž se ujistěte, že vaše prsty směřují dopředu a ne do strany.
  • Poté kolenem zadní nohy klesněte těsně nad zem a přední nohu držte v pravém úhlu.
  • Vydržte pár vteřin, vyzdvihněte se a přisuňte zadní nohu k přední.
  • Cvičení opakujte na druhou nohu. Pokuste se udělat alespoň 15-20 opakování na každou nohu.
výpady
Fotografie: Freepik

Pozor, že pro dosažení maximálních výsledků je třeba tyto cviky opakovat. Po nějaké době zaznamenáte příjemné změny a budete se cítit podstatně lépe. Na Zdravém Stravování jsme také psali o dalších domácích cvičení pro pevnější zadek.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]