Lékaře zaskočily blahodárné účinky obličejové jógy na odstranění vrásek z tváře. Tento trik zvládne každý

Fotografie: Freepik

Rádi byste se zbavili drobných vrásek na obličeji, ale nechcete se uchýlit k plastické chirurgii. Proto je pro vás ideální obličejová jóga.

Obličejová jóga se stává čím dál tím více populární především díky svým účinkům na mladistvý vzhled vaší tváře. Lidé, kteří chtějí zpomalit proces stárnutí tím, že eliminují výskyt vrásek bez zásahu plastického chirurga, se často upínají právě k různým cvičením obličeje. Jedná se o přírodní metodu, jak si zajistit mladistvý vzhled, musíte ji však provádět pravidelně.

Výhody obličejové jógy

Obličejová jóga pomáhá zvednout a zpevnit svaly pod kůží, čímž vyhlazuje linky a drobné vrásky ve vaší tváři. Masáž pomáhá zlepšit krevní oběh, lymfatickou drenáž a také uvolnit napětí. Akupresurní techniky zároveň zmírňují stres, což může pomoci při prevenci bolestí hlavy, uvolnění dutin a zlepšení kvality vašeho spánku, jak uvádí Kerry Boyle.

Je ovšem potřeba myslet na to, že obličejovou jógu musíte skutečně provádět pravidelně, bez výjimky. Pokud někdo není vysoce motivovaný, je těžké udržet tato obličejová cvičení po dlouhou dobu a dosáhnout tak optimálních výsledků, zmiňují odborníci z Cleveland Clinic.

obličejová jóga
Fotografie: Freepik

Stejně tak nelze očekávat zázraky. Pokud se rozhodnete pro přírodní techniky, jak zpomalit proces stárnutí, jako jsou právě obličejová cvičení, nemůžete chtít stejné výsledky jako při botoxu, který brání vzniku vrásek zmrazením svalů, které nakonec atrofují. Pacienti s částečnou paralýzou obličeje mají často mladší, méně vrásčitou pokožku na místech, kde jsou paralyzováni, vysvětluje Healthline.

Vrásky na krku zůstanou minulostí. Lze se jich podomácku zbavit i díky masáži a hydrataci

Cviky na odstranění vrásek

Jako před každým cvičením, i v případě obličeje je potřeba nejdříve svaly zahřát. Chcete-li to provést, stiskněte a uvolněte oční víčka, usmějte se, zamračte se a pohněte čelistmi. Pohyby proveďte minimálně 10x. Poté si vezměte teplý vlhký ručník a jemně jej přitiskněte na obličej, nyní můžete přejít k samotné obličejové józe.

  • Rotace očí – kružte očima zleva doprava a poté zprava doleva, nahoru a dolů.
  • Efekt překvapení – položte ruce na čelo a temeno hlavy a hýbejte obočím nahoru a dolů.
  • Úsměv se zavřenými ústy – rty stáhněte dovnitř, ukazováčky položte do každého koutku a zatlačte.
  • Ústa ve tvaru O – špulením rtů vytvořte písmeno O a vydržte 5 sekund.
  • Přirozený lifting obličeje – pomocí rukou vytáhněte čelo a zároveň našpulte rty do tvaru písmene O, přitom se dívejte směrem dolů
  • Jazyk trčí nahoru – vyplázněte jazyk, špička směřuje nahoru, stejně jako vaše brada, poté otočte hlavu doprava, počkejte a následně doleva.
  • Složené rty – mírně otevřete ústa a stáhněte rty dovnitř.

A na ZdravémStravování jsme psali také o tom, jak se zbavit vrásek na krku.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]