Takto díky čínskému mapování obličeje odhalíte vážná onemocnění dříve, než se dostaví známé příznaky

Fotografie: Depositphotos

Co se děje uvnitř lidského těla, je zpravidla dobře viditelné na kůži. Umístění červených skvrn na obličeje souvisí s jednotlivými orgány uvnitř vašeho těla.

Kůže je největším a nejviditelnějším orgánem lidského těla. Od ostatních se ale liší jedním zásadním rozdílem, jakmile se ve vašem těle děje něco špatně, ukáže vám to. To vedlo k široké škále technik navržených tak, aby pomohly poznat signály, jaké k vám vaše pokožka vysílá. Jednou z nich je mapování obličeje. Vychází ze staré čínské víry, že kůže člověka je odrazem jeho vnitřního zdraví.

Techniky mapování obličeje

V posledních letech byly zavedeny nové techniky mapování obličeje, které mají tendenci spoléhat spíše na dermatologii než na tradiční moudrost, ovšem stále jsou založeny na myšlence, že skvrna na vaší tváři může být známkou hlubšího problému, jak uvádí School of Botanical & Medical Aesthetics.

Čínské mapování obličeje, známé také jako Mien Shiang, což přímo znamená „čtení obličeje“, je 3000 let stará praxe, jež nahlíží na obličej jako na mapu, přičemž každá jeho část je připojena k jiným orgánům. Když dojde k tělesné nerovnováze, říká se, že kůže „promluví“ skrze pupínky, zarudnutí nebo suchost. Umístění těchto skvrn na obličeji údajně představuje orgán, který je postižen.

Černých teček na obličeji se dá zbavit i bez agresivní chemie. Pomůže také hydratace a masky s jílem

Umístění skvrn na obličeji

Čelo je spojeno s trávicím systémem. Jak informuje Catherine Hannan, stavy, jako je syndrom dráždivého tračníku, se zde mohou projevit prasklinami nebo rýhami, stejně tak špatná strava, nedostatek spánku a zvýšená hladina stresu. Oblast spánků představuje ledviny a močový měchýř. Infekce nebo zánět v těchto částech těla se mohou projevit prostřednictvím akné. Zde mohou mít vliv i léky, které vaše tělo nepřijímá.

problémy s pletí
Fotografie: Freepik

Místo mezi obočím je spojeno s játry, orgánem, který hraje důležitou detoxikační roli, takže toxiny z negativních emocí nebo špatné stravy mohou být pro tuto část obličeje škodlivé. Oblast pod očima je spojena s tělesnými tekutinami. Stres nebo nedostatek vody mohou vést k otokům, váčkům pod očima nebo tmavým kruhům kolem očí.

Nos je rozdělen na dvě části. Levá strana označuje levou stranu srdce a pravá se vztahuje k pravé straně. Jakékoli blokády související se srdcem se údajně projevují ve formě zarudnutí nebo černých teček a mastnota nebo pupínky mohou být známkou problémů s krevním tlakem či cholesterolem. Tváře se týkají žaludku, sleziny a dýchacího systému. Červené tváře mohou být známkou zánětu žaludku.

Ústa symbolizují žaludek a tlusté střevo. Skvrny v této oblasti mohou být příznakem žaludečních vředů nebo syrové či studené stravy, která nutí žaludek pracovat navíc, aby se jídlo zahřálo. Čelisti a brada korespondují s hormonálním a reprodukčním systémem. Pupínky zde mohou souviset s menstruačním cyklem nebo pocity stresu. Vzhled vašeho obličeje také prozradí, jaké vitamíny vašemu tělu chybí, psali jsme o tom již na ZdravémStravování.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]