Častější konzumací těchto potravin zrychlíte spalování tuku o 68 %. O jejich vlivu ví jen hrstka lidí

Fotografie: Depositphotos

Přebytečný tělesný tuk můžete spálit nejen pomocí cvičení, ale také výběrem vhodných potravin, které urychlí vaši cestu za vysněnou postavou.

Potraviny s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin, bílkovin a některých antioxidantů mohou pomoci podpořit spalování nadbytečného tělesného tuku. Stejně tak některé nápoje, včetně kávy, mají vlastnosti vedoucí k urychlení metabolismu. Zvýšení rychlosti metabolismu vám může pomoci lépe hubnout.

Začněte tučnými rybami

Losos, sleď, sardinky, makrela a další tučné ryby obsahují omega-3 mastné kyseliny, které vám mohou pomoci ztratit tělesný tuk, jak radí Amy Richter. Ryby jsou také vynikajícím zdrojem vysoce kvalitních bílkovin, které mohou vést k delšímu pocitu sytosti a mohou pomoci zrychlit metabolismus.

Dopřejte si lahodnou kávu

Káva je celosvětově jedním z nejoblíbenějších nápojů a není se čemu divit. Nejen že je lahodná, ale také může nabídnout spoustu přínosů. Káva je skvělým zdrojem kofeinu, který vám může pomoci při spalování tuků, zjistila studie z roku 2019. Chcete-li využít výhody kofeinu bez potenciálních vedlejších účinků, jako je úzkost nebo nespavost, konzumujte ne více než 400 mg denně.

S hubnutím vnitřních stehen pomohou snadné domácí cviky. Účinné jsou i výpady stranou a nůžky

Nezapomínejte na vejce

Přestože se vaječným žloutkům lidé tradičně vyhýbají kvůli vysokému obsahu cholesterolu, celá vejce mohou pomoci s hubnutím. Jsou velmi bohatá na živiny a obsahují hodně bílkovin, které zahání hlad a předcházejí přejídání. Jíst až 3 vejce týdně vám může pomoci spalovat tuk, jak uvádí server Healthline.

zelený čaj
Fotografie: Freepik

Zelený čaj

Kromě toho, že poskytuje mírné množství kofeinu, je zelený čaj vynikajícím zdrojem epigalokatechin galátu, antioxidantu, který podporuje spalování tuků a úbytek tuku na břiše. Ačkoli studie naznačují, že pití zeleného čaje může pomoci zlepšit váš metabolismus a snížit tělesný tuk, je pro podporu těchto tvrzení nutný další výzkum.

Řecký jogurt

Řecký jogurt je skvělý pro regulaci hmotnosti, protože obsahuje hojné množství bílkovin na porci. Některé druhy jogurtů navíc obsahují prospěšné živé a aktivní kultury probiotických bakterií, které mohou pomoci zlepšit funkci vašich střev, jak informuje Allisa Palladino. Volte plnotučný řecký jogurt bez ovocných příchutí, rozhodně se ho nijak nebojte.

Plnotučné mléčné výrobky vám mohou pomoci cítit se déle sytější, i když někdo, kdo do svého jogurtu přidává ořechy a semínka, nemusí mít z plnotučného jogurtu prospěch, protože ořechy a semena přidávají spoustu tuků (i když zdravých). O rozdílu mezi bílým a řeckým jogurtem jsme již psali na ZdravémStravování.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]