Na celulitidu platí domácí metody pro odstranění. Pomůže i cvičení a suché kartáčování

Fotografie: Depositphotos

Pokud vás trápí celulitida, zaměřte se na tyto jednoduché způsoby léčby. Brzy si budete moci všimnout pozitivních změn.

Celulitida na těle dělá problém především ženám, které nejčastěji trápí v oblasti hýždí, stehen, břicha a prsou. Pokud se s ní potýkáte i vy, nemusíte však nutně spěchat k lékaři a užívat drahé komerční léky nebo podstupovat invazivní operace. Skvěle si dokážete poradit i vy sami podomácku, a to dle doktorky Helen West například díky vhodnému cvičení, kartáčování, nebo dokonce kávové sedlině. Výsledky navíc dorazí velmi brzy.

Domácí metody pro odstranění celulitidy

Cvičení obecně pomáhá snižovat tělesný tuk a zpevňovat svaly. Pokud se tedy zaměříte na správný trénink, můžete se zbavit nevzhledné celulitidy nebo alespoň zmírnit její výskyt, radí Danielle Hildreth. Nejlépe se osvědčily především aerobní cvičení a silové cviky v posilovně. Ty vám pomohou vybudovat svalnatější tělo, a navíc bude vaše pokožka vypadat na dotek hladší a pevnější. Stejně dobře se podle Cynthie Cobb osvědčilo i suché kartáčování, které stimuluje průtok krve a lymfy.

Navíc tato metoda odstraňuje odumřelé kožní buňky, stimuluje růst nových buněk a podporuje detoxikaci těla. Nejlépe uděláte, když si pro tyto účely zakoupíte přírodní rostlinnou lufu nebo tělový kartáč. Metodu pak nejlépe provádějte před koupelí. Proti celulitidě dle lékařky Catherine Hannan skvěle působí také kávová sedlina, a to ve formě peelingu. Stačí ji smíchat s kokosovým olejem, poté jemně rozetřít na postižené oblasti a nechat působit.

S hubnutím vnitřních stehen pomohou snadné domácí cviky. Účinné jsou i výpady stranou a nůžky

káva peeling
Fotografie: Freepik

Zhruba po 10 minutách pokožku opláchněte. Po čase si všimnete, že se snížila hrbolatost kůže. Velmi dobře pak působí i jablečný ocet, který navíc usnadňuje hubnutí. Stačí ho zředit s vodou a začít pít třikrát denně po jedné polévkové lžíci. Směs rovněž nanášejte přímo na postižená místa na těle a nechte několik minut působit. Na Zdravém Stravování jsme také psali, jak se zbavit hemeroidů bez zbytečné chemie.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]