Toto jsou ty nejhorší druhy medu, které si v obchodech můžete koupit. Za každou cenu se jim vyhněte

Fotografie: Zaereth / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Některé druhy medu v obchodech nejsou tím, za co je máte. Zejména pokud jsou příliš levné, se vší pravděpodobností obsahují škodlivé látky.

Med patří mezi nejzdravější potraviny vůbec, ovšem vždy je dobré se ujistit, že se nejedná o jeho pouhou náhražku. Právě to je dnes v řadě obchodů běžné, neboť většina výrobců spíše přihlíží k výdělkům než ke kvalitě svých produktů. Ještě než si ho tedy zakoupíte, dvakrát se ujistěte, zda se jedná o pravý včelí med. To lze podle lékařky Jerlyn Jones rozpoznat díky údajům uvedeným na etiketě, jeho barvě a také zemi, kde byl vyroben.

Ne každý med je to, za co ho považujete

Ačkoli je již dlouho známo, že včelí med nabízí nespočet zdravotních benefitů, v mnoha případech lze najít spíše jeho náhražky. Ty nejenže nijak tělu neprospívají, ale navíc mu mohou škodit. Důvodem přitom nejčastěji bývá nesprávné složení produktu, protože někteří výrobci přidávají škodlivé látky. Zejména čínské medy, které se dostaly na evropský trh, obsahovaly určité množství chloramfenikolu, což je velmi nebezpečné antibiotikum.

Jak proto radí server Healthline, vždy si vybírejte pouze med ze zemí Evropské unie, nikoli mimo ni. V těchto oblastech je totiž výroba této potraviny přísně kontrolována a musí splňovat určité standardy, zatímco jinde nikoli. Právě to je důvodem, proč mnozí výrobci dodávají nekvalitní kousky, přičemž lákají na velmi příznivé ceny. Vždy se proto dívejte na etiketu, kde je napsané, odkud zboží pochází a jaké má složení.

Konzumace vodního melounu má na tělesné zdraví pozitivní vliv. Snižuje i záněty a podporuje srdce

Fotografie: Ruffiana / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

To zkontrolujte také, protože přírodní med by neměl obsahovat žádné další složky, a už vůbec ne přidaná sladidla. Zároveň se můžete zaměřit na jeho konzistenci, která by nikdy neměla být příliš řídká. Obecně je proto lepší kupovat med od místních producentů. Ten nabízí patřičnou kvalitu a mnohdy za velmi příjemnou cenu. Na Zdravém Stravování jsme také psali o nejzajímavějších zdravotních benefitech medu a proč ho jíst pravidelně.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]