Bolest nohou snadno a podomácku vyléčí bobkový list. Pomohou i koupele a obklady

Bobkový list, vavřín
Fotografie: Piqsels

Bobkový list nabízí řadu zajímavých zdravotních benefitů. Stačí ho správně aplikovat a pomůže vám vyléčit obtěžující bolesti nohou.

Bobkový list zná většina lidí spíše jako ingredienci do pokrmů. Toto účinné přírodní léčivo nicméně nabízí nespočet zdravotních benefitů, z nichž může profitovat naprosto každý. Stačí ho aplikovat správným způsobem a brzy si budete moci všimnout pozitivních změn. Pomoci vám dokáže i při léčbě bolesti nohou, jež může být podle doktora William Morrison způsobena svalovým přetížením, křečemi, zraněním či některými chorobami.

Koupel a obklady z bobkového listu

Pokud vás trápí nepříjemná bolest nohou, můžete si pomoci díky správné koupeli z bobkového listu. Ta nejenže podporuje krevní oběh, ale také výrazně snižuje zánět, což je dle lékařky Angelica Balingit jeden z účinků této rostliny. Stačí si připravit odvar z tohoto účinného přírodního léčiva (vezměte cca 10 sušených bobkových listů a zalijte je litrem vroucí vody). Ten následně přelijte do nádoby, kam si můžete namočit své nohy, a užívejte si teplou lázeň po dobu 15 až 20 minut. Opakujte ideálně 2–3krát týdně.

Velmi dobře poté může dle webu posloužit také obklad z bobkového listu. Ten připravíte zase tak, že si vezmete zhruba 10 kusů a zalijete je vroucí vodou. Jakmile bude směs chladnější, ale stále trochu teplá, položte listy na bolestivou oblast nohou a zabalte je do čisté látky nebo gázy. Takto je nechte působit zhruba 20 až 30 minut a posléze oblast otřete ručníkem. Obklad můžete používat každý den, dokud se příznaky nezlepší.

Bolesti zad nemají šanci díky domácímu cvičení. Pomůže i protažení a posílení středu těla

Bobkový list, vavřín
Fotografie: Piqsels

Bobkový list lze také přidat do masážního oleje, což může posílit jeho analgetický účinek, který také zmiňují odborníci, a pomoci uvolnit svaly. Stačí zahřát trochu olivového oleje, přidat 5 listů a směs ohřívat na mírném plameni po dobu 15 minut. Následně nechte olej vychladnout, přeceďte ho a masírujte do bolavých oblastí každý večer před spaním. Na Zdravém Stravování jsme také psali o nejzajímavějších zdravotních benefitech kefíru.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]