Z vaječných skořápek připravte tento zázračný čaj, jehož využití v domácnosti vám ušetří spoustu peněz

Fotografie: Mack Male / Creative Commons / Attribution-Share Alike 2.0

Pokud vám zbyly skořápky z vajec, rozhodně je nevyhazujte. Můžete si z nich připravit čaj, který ocení především rostliny ve vaší domácnosti.

Skořápky od vajec většina lidí vyhazuje, což je však velká škoda. Jedná se totiž o velmi zajímavou surovinu, která nabízí řadu nezbytných minerálů pro vaše rostliny. Pokud vám tedy nějaké zbyly, můžete si z nich připravit domácí čaj a ten použít jako zálivku do jejich půdy. Po nějakém čase si budete moci všimnout, že mnohem lépe rostou a nenapadají je žádné bakterie. Vyjde vás to přitom jen na pár korun.

Čaj z vaječných skořápek pro rostliny v domácnosti

Květiny a další rostliny ve vaší domácnosti potřebují pravidelnou péči. Mnoho lidí však na to zapomíná a po čase jim umírají, což je však velká škoda. Ochránit se před tím totiž můžete pomocí obyčejných vaječných skořápek, které dle lékaře Atli Arnarsona obsahují nespočet užitečných minerálů a čaj na jejich bázi slouží jako zcela přirozené hnojivo. Metoda je navíc velmi ekonomická, protože za ni nemusíte utrácet plno peněz. Největší účinek přitom nabízí vápník.

Ten je totiž základním minerálem zodpovědným za růst rostlin v květináčích. Dále skořápky obsahují také fosfor, hořčík, železo, draslík a měď, které dle webu Healthline jistě ocení také. Jakmile jich tedy nashromáždíte dostatek, zhruba z 15 vajec, očistěte je ve vodě. Poté je vložte do hrnce alespoň se čtyřmi litry vody a směs zahřívejte na mírném ohni, dokud se nebude vařit. Nakonec ji nechte uležet zhruba 24 hodin a poté přeceďte.

Tento přírodní elixír vás zbaví bolestí kloubů za rekordně krátkou dobu. Lékaři mu přezdívají zlatý grál

vejce
Fotografie: Freepik

Jakmile budete mít domácí rostlinné hnojivo hotové, sterilní vaječné skořápky hoďte do koše. Vše, co v nich bylo, se totiž vsálo do vody a může být posilou pro rostliny ve vaší domácnosti. Čaj tedy začněte rozlévat (na jednu rostlinu je potřeba odvar ze tří vaječných skořápek) jednou za dva týdny a brzy si všimnete pozitivních změn. Na Zdravém Stravování jsme také psali o ženě, která se otrávila po kontaktu s nebezpečným bolehlavem plamatým.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]