Při nachlazení vám pomůže tento lahodný vývar. Přidejte do něj tuto zázračnou ingredienci

Fotografie: Pohled 111 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Vývar je nejlepším pomocníkem při nachlazení a chřipkových onemocnění. Pokud se ho chystáte vařit, přidejte do něj jáhly.

Většina lidí nejen při respiračních onemocněních sahá po vývaru, který si získal oblibu již v dřívějších století. Tato polévka skvěle chutná, ale také díky obsahu zeleniny a užitečných látek z masa pomáhá dle lékařky Adrienne Seitz regenerovat tělo. Nově se však objevily zmínky o tom, že se do něj vyplatí namísto těstovin nebo nudliček přidávat jáhly. Ačkoli to nemusí znít jako ta nejlepší kombinace, uzdravíte se díky tomu podstatně rychleji.

Do vývaru přidávejte jáhly

Vývar obecně vaří každý kuchař či kuchařka trochu jinak. Jeho hodnota nicméně závisí samozřejmě na použitém masu a koření, které mu dodává výraznou chuť a poskytuje tělu potřebné živiny pro uzdravení z nachlazení či jiného onemocnění. Týká se to především majoránky, nového koření, bobkového listu, pepře a někdy také libečku. Většina lidí má poté ve zvyku přidávat do hotového pokrmu nudličky nebo jiné těstoviny.

To je sice pro zlepšení chuti ideální a ve finále tak pokrm rádi jedí nejen dospělí, ale i malé děti. Jenže aby vám poskytl maximální účinek a podpořil regeneraci organismu, měli byste do něj dle webu Healthline přidat jáhly. A ať to zní jakkoli, ve výsledku budete velmi vděční, protože právě tato ingredience nabízí mnohem rychlejší uzdravení. Důvodem je skutečnost, že má schopnost extrahovat viry a čistí tělo od nahromaděných bakterií.

Čerstvost vajec lze poznat už v obchodě. Stačí zkontrolovat kvalitu skořápky nebo lehce zatřást

Vývar
Fotografie: Freepik

Jednoduše si tedy po uvaření lahodného vývaru vezměte jáhly a přidejte je do hotové polévky. Každodenní konzumace takového pokrmu velmi rychle odstraní ucpané dutiny a zažene nepříjemnou rýmu a kašel. Kromě toho vaše tělo bude mnohem lépe regenerovat a dojde ke zlepšení vašeho trávicího traktu. Na Zdravém Stravování jsme také psali o blahodárných benefitech vývaru z kostí, které většina lidí stále podceňuje.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]